Rölli, on juuri niin pelottava kuin likaiset varpaansakkin. :)
Pohja:
Suklaakakkupohja
Täyte:
Persikka-ja vadelmakermarahka
kostutus:
n.2dl vaniljamaitoa
Täyte:
2prk rahkaa
4dl Flora vispiä
vadelmia/persikkaa
sokeria maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää sokeria maun mukaan vatkauksen aikana.
Sekoita rahka vaahdon sekaan.
Lisää hedelmät/marjat.
Sokerikreemi:
(24cm kakkuun)
125g margariinia (leivonta)
1/2tl vaniljasokeria
4dl tomusokeri
1rkl vettä
Pehmennä margariini vatkaimella notkeaksi.
Lisää vaniljasokeri.
Sekoita tomusokeri joukkoon vähinerin samalla vatkaten, kunnes seos on tasaista.
Lisää vesi ja vatkaa vielä hetki.
Vinkki:
Jos kreemiä on hankala levittää kakun päälle (jähmettyy nopeasti kylmän kakun pinnalla), voi kreemiä lämmittää varovasti lämpimässä vesihauteessa pienen hetken samalla sekoitellen, jotta seos pehmenee hieman.
Pohja on sama kuin ruusukakussa.
Täytteen rahkan tein ensin ilman marjoja/persikoita.
Jaoin rahkan puoliksi ja lisäsin kumpaankin oman tykötarpeensa.
Kokosin kakun jälleen irtopohjavuokaa apuna käyttäen.
Kuorrute marsipaania ja lehdet pastavärillä värjättyä sokerimassaa ja "lonkerot" kaakaonmakuista sokerimassaa.
Kakku irti vuoasta, nopea reunojen siistintä ja sokerikreemin levitys.
Sokerikreemi olisi hyvä levittää mahdollisimman tasaisesti, sillä se estää kakun kosteutta pääsemästä läpi marsipaanipintaan ja ennen kaikkea lopputulos on tasainen myös pinnalta.
Hiirrmuisen hyvää! :P
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.