Tämä oli oikeastaan ensimmäinen täysin yksin tehty kakkuni. Olin siis viimein "lentänyt pesästä" ja uskaltautunut itsenäistymään kakunteossa Orjallisesti yritin noudattaa eri kakkublogien viidakosta etsimiäni ohjeita ja innostuneena jopa tein marsipaanista ruusunkin, kyllä se oli niin kivaa puuhaa, muistan tuumineeni silloin, että tähän jään kyllä koukkuun. 

Ruusun tein sillä kaikkein helpoimmalla ohjeella ja tuuminkin sen jälkeen, että kyllä hankalampikin jossain vaiheessa onnistuu. Aikaa ei ole ollut ns. sarjatuotantoon, mutta muutaman apuvälineen hankinnan jälkeen voisi olla kiva väkertää ihan sellaisia aikaa vieviä kukkia ja ruusuja. :)

Tämän kakun kanssa taisi käydä niin, että pikkusiskoni tuli hätiin kaverinsa kanssa ja kaikessa ystävällisyydessään söivät yli puolet kakusta, sillä kakku oli niin tuhti kokonaisuus, ettei pelkästään oman poppoon turvin olisi saatu ikipäivänä syötyä. :)

Kaakaokakkupohja

Lämmitä uuni 175C

pyöreä kakkuvuoka 24-26cm

 

3munaa

1dl sokeria

3/4dl vehnäjauhoja

1/2dl perunajauhoja

2rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten kaakaojauhetta)

1tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, sekoita kuivat aineet keskenään (ei sokeria). Kaada kulhoon sokeri sekä munat ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kuivat aineet siivilän läpi, sekoittele varoen munasokerivaahdon joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30min.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja leikkaan kahteen osaan.

 

Appelsiini-valkosuklaa mousse

1/2 levyä valkosuklaata (n.100g)

1 asia appelsiini tuorejuustoa

1/2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2,5 Flora vispiä

2-3 liivatelehteä

2rkl vettä tai appelsiinimehua

(liivatelehtien määrä riippuu siitä miten paksua haluaa täytteen kakussa olevan)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan.

Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto ja vatkaa sitten sekaan sulanut suklaa ja sokerit. 

Kiehauta mehu, lisää liivate ja vatkaa seokseen. 

Lisää kermavaahto varoen joukkoon.

 

Kostuta kakkupohjat esimerkiksi appelsiinimehulla, maidolla tai maitokaakolla. 

Kokoa kakku samaan kakkuvuokaan, jossa paistoit pohjan. 

Lisää mousse ja päälle toinen kakkupohja ja kostuta. 

Jätä vetäytymään kylmään vähintään 4h ajaksi, mieluiten yön yli.

 

Koristele mielesi mukaan.

Tarjoillaan kylmänä hyvässä seurassa :)